Renovatie en verduurzaming

Vaak wordt gedacht aan het slopen van een pand. Maar een duurzame oplossing bij bestaande bouw kan ook geboden worden door er een nieuwe uitstraling of invulling aan te geven. Wij denken graag met u mee en geven u advies op maat over verduurzaming, transformatie of renovatie. Want ieder project is anders.

Wij werken voor zowel particulieren als voor woningcorporaties als het gaat om verduurzaming en renovatie werkzaamheden van woningen en bedrijfspanden. U kunt ervoor kiezen om het gehele proces bij Kormelink neer te leggen. Van begin tot eind heeft u een centraal aanspreekpunt en wordt u compleet ontzorgd tijdens het proces.

Duurzaamheid

Kormelink renoveert woningen en panden die verouderd zijn en transformeert deze tot duurzame en comfortabele huisvesting. Om duidelijk vast te kunnen stellen wat nodig is, zal onze deskundige een inspectie van uw pand uitvoeren en indien nodig een thermoscan maken. Op deze manier wordt uw pand nauwkeurig geïnventariseerd en worden isolatie- en vochtproblemen, koudebruggen en warmteverlies vastgesteld.

Aan de hand van de inspectie zullen er punten naar voren komen die aan het pand verbeterd dienen te worden om zo een comfortabele en duurzame woning te kunnen realiseren. Denk daarbij aan het isoleren van de spouw of vloer, het luchtdicht maken van de woning, aanbrengen van een warmtepomp, gasloos koken, toepassing van zonnepanelen, aanbrengen van HR++ beglazing of het na-isoleren van de zolder. Ook behoort het realiseren van een nul op de meter woning tot de mogelijkheden. Het resultaat is een energiezuinige en aangename en comfortabele woning en een tevreden bewoner.

Subsidies

Voor het verduurzamen van een woning of een pand zijn subsidies beschikbaar. Wij weten welke actuele subsidies en regelingen er zijn en geven u hier graag advies over. Neem contact op voor meer informatie.

Planning

De projectorganisatie is zodanig ingericht dat binnen de korte doorlooptijd de werkzaamheden snel en veilig worden uitgevoerd en dat de bewoners of gebruikers zo min mogelijk worden gehinderd. Dankzij het gezamenlijk vaststellen van een gedetailleerde dagplanning samen met onze partners, weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is. Dit betekent een efficiënte planning, optimaal proces en verkorting van de doorlooptijd.

Bewonersvriendelijke uitvoering

Renovaties voeren we ook uit in bewoonde situaties. Voorop staat een  heldere en tijdige communicatie met de opdrachtgever en de gebruiker(s) waardoor zij kunnen anticiperen op de werkzaamheden en de overlast. Om de bewoners of gebruikers zo min mogelijk te hinderen, zetten we maximaal in op overlastbeperkende maatregelen. Bij ingrijpende renovaties bieden wij tijdelijke voorzieningen, zoals een keuken, douche en toilet. We beschikken over zeer ervaren vakmensen welke zich inleven in de situatie. Ze zijn herkenbaar aan hun bedrijfskleding en laten de woning iedere dag netjes achter.

Blijvend innoveren

Omdat we het belangrijk vinden om te blijven vernieuwen in de bouw is Kormelink aangesloten bij Stichting Pioneering, hét platform voor vernieuwers in de bouw. Deze vernieuwingen worden tot uiting gebracht bij diverse projecten die we uitvoeren voor woningcorporaties, scholen en diverse marktpartijen. Tevens zijn we een vaste partner voor Reimarkt; de winkel voor duurzaam wonen, bij het verduurzamen van woningen in Enschede.

Referenties?

Bekijk onze referentiepagina voor de door ons opgeleverde projecten.

 

Meer weten over renovatie, groot onderhoud en resultaatgericht vastgoedonderhoud door Aannemersbedrijf Kormelink?

Mail of bel 0545 22 12 81 voor een afspraak. We maken graag en vrijblijvend tijd voor u vrij.