Timmerfabriek

Aannemersbedrijf Kormelink beschikt over een timmerfabriek met moderne machines en spuiterij, waarin hoog­waardige en duurzame houtproducten, al dan niet prefab, worden geproduceerd. Dit zijn onder andere (stel)kozijnen, dak- en wandelementen, gevelelementen, goot- en overstek constructies, dakkapellen en kapconstructies. Wij leveren maatwerk voor nieuwbouw, renovatie en verbouw, van één enkel exemplaar tot grote aantallen en series. U heeft één vast aanspreekpunt die uw order begeleidt en indien nodig meedenkt over oplossingen en detailleringen. Kormelink is bovendien FSC®– en PEFC™-gecertificeerd,waarmee onze duurzaamheidsvisie nogmaals wordt benadrukt.

Kozijnen, ramen, deuren en trappen

Kozijnen, ramen, deuren en trappen worden gefabriceerd onder KOMO-certificaat en zijn gebaseerd op optimale prestaties op het gebied van exploitatie, wooncomfort en milieu. Ons productieproces is een keten van bewerkingen die van begin tot eind bewaakt wordt om zo constant kwaliteit te kunnen leveren. Kormelink beschikt over een modern tekenprogramma dat gekoppeld is aan het computergestuurd machinepark. De tekeningen worden uitgewerkt en zorgen ervoor dat elementen in de bouw naadloos passen.

Nadat het tekenwerk gereed is wordt het productieproces in gang gezet. Het hout wordt op de juiste lengte afgekort en in de goede dikte en breedte geschaafd. Vervolgens worden de benodigde sponningen en andere bewerkingen aangebracht. De klimaatcontrole in de timmerfabriek zorgt voor een constante luchtvochtigheid, zodat er geen kwaliteitsverlies optreedt bij de opslag en bewerking van het hout. Indien gewenst worden de houten producten in onze eigen professionele spuiterij behandeld en in de voorlak gezet. Zo zijn de houtproducten tijdens het bouwproces goed beschermd tegen de verschillende weersinvloeden.

Prefabelementen voor nieuwbouw en renovatie

Kwaliteit van onze producten vinden we belangrijk. We vervaardigen HSB-elementen (houtskeletbouw), zoals binnenspouwbladen, gevelelementen en kapconstructies. Onze vakmensen bieden goede oplossingen voor hoge RC-waardes en een uitstekende lucht- en kierdichting. De hoogwaardige, geprefabriceerde elementen worden onder ideale omstandigheden vervaardigd in onze eigen fabriek. Regen, vorst en andere weersinvloeden staan de kwaliteit van het materiaal en het proces niet in de weg.

Door ons eigen transport worden de prefab elementen vervolgens kant en klaar op de bouwlocatie afgeleverd. Hier vindt de definitieve montage plaats. Deze methode is kosteneffectief en tijdbesparend doordat er minimale handelingen op de bouwplaats nodig zijn. Indien gewenst worden de HSB-elementen ook al voorzien van kozijnen en benodigde leidingen voor de technische installaties. We hebben korte lijnen waardoor just-in-time leveringen ook mogelijk zijn, zodat opslag op de bouwplaats wordt beperkt.

Kennismaken?

Leg uw vraag over flexibel, duurzaam en energiezuinig bouwen voor aan Aannemersbedrijf Kormelink.

Mail of bel 0545 22 12 81 voor een afspraak. We maken graag en vrijblijvend tijd voor u vrij.