Dag van de Bouw – Twickel College Borne

Wij geven u graag een kijkje achter de schermen bij het Twickel College in Borne. Wij heten u zaterdag 4 juni van harte welkom van 10 tot 16 uur om een kijkje te komen nemen. Het Twickel College wordt zowel intern als extern opnieuw opgebouwd tot een modern en duurzaam schoolgebouw.

Rondleiding

Wij leiden u graag rond in het nieuwe gebouw. U kunt op verschillen tijdstippen aansluiten:
– 10.45 – 11.15 uur Onderwijskundig / Architectuur/ Bouwkundig
– 11.30 – 12.00 uur Onderwijskundig / Architectuur/ Bouwkundig
– 13.30 – 14.00 uur Klimaat & duurzaamheid / Bouwkundig
– 14.30 – 15.00 uur Klimaat & duurzaamheid / Bouwkundig

Twickel College

Stichting Carmel College is een stichting die meerdere scholen, vooral in het oosten van het land, met elkaar verbindt. Deze stichting verzorgt praktijkonderwijs, onderwijs voor het vmbo, mavo, havo, vwo en het gymnasium en biedt aan ruim 38.000 leerlingen een onderwijsplek. Onder deze stichting valt Scholengroep Carmel Hengelo, met onderwijslocaties in Hengelo, Borne en Delden. Het Twickel College in Borne valt onder deze groep.

Revitalisatie 

In juli 2015 is Kormelink gestart met de revitalisatie van het Twickel College in Borne. De werkzaamheden betreffen het grotendeels slopen van het voormalige schoolgebouw en het wederopbouwen van dit gebouw tot een nieuwe toekomstbestendige en duurzame school. Het gebouw wordt voorzien van een compleet vernieuwde geïsoleerde buitengevel en moderne installatietechniek. Ook wordt de binnenkant (lokalen, vergaderruimtes e.d.) opnieuw ingericht.