Dark side of the Moon

Kormelink draagt graag een steentje bij aan mooie initiatieven in de vorm van sponsoring. Een voorbeeld daarvan is Dark side of the Moon. Een machine die al sinds 2007 hoge ogen gooit in de wereld van tractorpulling. Een machine met een verhaal, waardoor Kormelink en Dark side of the Moon altijd met elkaar verbonden blijven.

In 2007 maakte Jan Schokkin (zoon van Kormelink-collega Dick Schokkin) zijn eerste meters achter de pedalen van de Dark side of the Moon . Dit is een machine die inmiddels aan veel grote wedstrijden in de tractorpulling heeft meegedaan. Jan heeft de machine destijds zelf ontworpen en ‘Dark side of the Moon’ (Pink Floyd) genoemd. De letterlijke vertaling van de donkere kant van de maan/het leven. Helaas overleed Jan (24) in 2008 aan de ziekte kanker. Aan Jan is beloofd dat zijn machine op de baan blijft en tot op heden blijft het team zich hiervoor hard maken.

Na een heftige rouwperiode kwam de Dark side of the Moon in 2010 terug als 3,6 ton Supersport machine en worden er nog altijd competitief wedstrijden gereden in de top van Nederland en Europa. Met een mooie trailercombinatie gaat de machine heel Europa door.

Inmiddels gaan er stemmen op dat tractorpulling zoals we het nu kennen, met gebruik van dieselmotoren, in de toekomst door regelgeving aan banden worden gelegd. De toekomst van de sport zal dan veranderen. Er moet worden gezocht naar schoner high-performance materiaal, zoals de machines in de Limited Superstock klasse die rijden op methanol.

In samenspraak met haar sponsoren, onder wie Kormelink, maakte de familie Schokkin de keuze om de Dark side of the Moon klaar te stomen voor de Limited Superstock. Na ruim 2 jaar bouwen is het eindelijk zover en komt de Dark side of the Moon dit jaar terug op de baan in de Limited Superstock Klasse. Op dit moment worden de laatste handelingen verricht aan de machine en de trailer. Angela en Bianca (de dochters van Dick) zitten achter de pedalen tijdens de competitiewedstrijden en Dick zal serieus gas gaan geven tijdens een demo run.

Dark side of the Moon is nou typisch zo’n mooi initiatief, waaraan Kormelink graag een bijdrage levert.