Duurzame samenwerking met Reimarkt

Woningen van de toekomst!

In samenwerking met Reimarkt Enschede verduurzaamt Kormelink vele woningen in Enschede van woningcorporatie De Woonplaats. Wij hebben de opdracht verkregen om honderden woningen, verdeeld over een aantal clusters, bij mutatie duurzaam te maken. Hierbij heeft Kormelink maatregelen voorgesteld om de woningen minimaal te verbeteren naar energielabel B en tevens aangegeven hoeveel energie daarmee bespaard kan worden. Per cluster is een prototype gerealiseerd om vooraf een indruk te geven van het eindresultaat.

Naast het uitvoeren van het verduurzamingspakket bij mutatiewoningen, bieden wij samen met Reimarkt ook zittende huurders de mogelijkheid hun woning te verduurzamen door middel van dit pakket.

Reimarkt

Reimarkt is een winkel waar verduurzaming als kant-en-klaar product kan worden gekocht door particulieren. Tevens wordt samengewerkt met woningcorporaties met als doel hun woningvoorraad te verduurzamen. Reimarkt heeft zicht tot doel gesteld om de woningvoorraad snel energiezuinig te maken. Hiervoor hebben zij een aantal winkels ingericht, waaronder in Enschede, waar mensen terecht kunnen voor advies en hulp bij het uitzoeken van producten om hun woning te verduurzamen.