Eerste paal Kindcentrum Rijnvliet in Utrecht geslagen

De bouw van het eerste integraal kindcentrum in Utrecht is begonnen. De tientallen leerlingen, die al gebruikmaken van de buitenschoolse opvang en het basisonderwijs in het kindcentrum in de wijk Rijnvliet, speelden een belangrijke rol in de ceremonie.

In het nieuwe gebouw is het de bedoeling dat opvang en onderwijs één geheel vormen. Het nieuwe kindcentrum wordt een open gebouw zodat er veel contact is tussen binnen en buiten. Tijdens de bouw wordt gekozen voor duurzame materialen. Zonnepanelen en een warmtepomp zorgen straks voor voldoende energie voor het hele kindcentrum.

Feestelijke ceremonie

Zo’n vijftig mensen waren aanwezig bij de feestelijke ceremonie: veel ouders, maar ook buurtbewoners, de architect, mensen van de gemeente die bij de bouw zijn betrokken, leraren en pedagogisch medewerkers van Kindcentrum Rijnvliet en vertegenwoordigers van schoolbestuur SPO Utrecht (opdrachtgever), KMN Kind & Co (partner voor kinderopvang) en natuurlijk wij als bouwer.

Nadat Eric van Dorp (SPO Utrecht) en Bertus Koot (KMN Kind & Co) samen een symbolische eerste paal hadden geslagen, begroeven Elif-Mira, Lisa en Celeste een grote waterdichte buis met tekeningen van alle kinderen. En daarna was er warme chocolademelk, tot grote vreugde van de kinderen, en koffie en thee. De zon scheen en de lucht was blauw: een mooi begin van de bouw.

Kindcentrum als deel van nieuwe wijk Rijnvliet

Het kindcentrum gaat straks echt deel uitmaken van de nieuwe wijk Rijnvliet. Het architectenbureau ‘Negen Graden Architectuur’ kreeg dan ook de opdracht mee om voor verbindingen tussen binnen en buiten te zorgen. Opvallend is de passage die zich op één hoog dwars door het gebouw slingert. Via deze route loop je naar binnen bij het kindcentrum én kun je veilig oversteken naar het Voedselbos. In dit stukje natuur in de wijk zijn allerlei vruchtdragende bomen, struiken en planten voorzien.

De verwachting is dat het kindcentrum eind oktober 2020 wordt opgeleverd, waarna de school in het nieuwe jaar in gebruik genomen kan worden. De bouw doen we in opdracht van SPO Utrecht. Het installatiewerk wordt uitgevoerd door Klein Poelhuis Installatietechniek.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.kindcentrumrijnvliet.nl.