Feestelijke opening sporthal Ommen op 13 september

Kort voor de bouwvak hebben we de nieuwe sporthal in Ommen opgeleverd. Morgen, vrijdag 13 september, wordt de sporthal feestelijk geopend. De sporthal bestaat uit drie zaaldelen en is tegen multifunctioneel centrum de Carrousel aangebouwd. De beide gebouwen zijn dus aan elkaar gekoppeld.

Het gaat om een mooi Design, Build & Maintain project dat we in nog geen jaar realiseerden. De nieuwe sporthal draagt het ITS keurmerk (toegankelijkheid voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers, maar bijvoorbeeld ook voor mensen met een visuele beperking) en voldoet aan de  strenge eisen van het NOC*NSF. Denk aan een visuele inspectie, sportvloerkeuring, akoestiekmeting, geluidsmeting, luchtsnelheidsmeting en verlichtingsmeting.

Het gebouw is voorbereid op nieuwe energiebronnen als warmtepompen en is voorzien van PV-panelen en LED-verlichting. Behalve de bouw neemt Kormelink ook het onderhoud voor haar rekening, voor de komende 20 jaar. Door tijdens de ontwerpfase al rekening te houden met de Total Cost of Ownership houden we de onderhoudskosten in de toekomst beperkt.