Mijlpaal tijdens bouw woonzorgcentrum Het Woolde Hengelo

Een grote stap is deze week gezet bij de nieuwbouw van woonzorgcentrum Het Woolde in Hengelo met het weghalen van de steigers. We zijn hier nu volop bezig met de afbouw. Het nieuwe woonzorgcentrum bestaat straks uit twee gebouwen waarvan het eerste gebouw dus bijna klaar is. De bewoners verhuizen in juni van het bestaande gebouw naar het door ons opgeleverde gebouw. Vervolgens wordt dit oude gebouw gesloopt waarna wij aan de slag gaan met de nieuwbouw hiervan.

Bijzonder aan het nieuwe woonzorgcentrum zijn de ronde vormen en de afwerking met stucwerk rondom waar normaal gesproken voor metselwerk wordt gekozen. Door de vele rondingen kunnen bewoners elkaar makkelijk ontmoeten. In het ontwerp is gekozen voor een modern uiterlijk zonder dat er een instellingsgevoel wordt gecreëerd.

Het nieuwe Woolde bestaat straks uit twee eigentijdse gebouwen die speels en ruimtelijk opgezet zijn voor in totaal 84 bewoners. In het eerste gebouw, dat we dus spoedig opleveren, wonen straks 36 bewoners verdeeld over drie verdiepingen. Elke bewoner heeft een eigen zit- / slaapkamer. Per zes bewoners bouwen we een gezamenlijke woonkamer. Met de bouw van het tweede gebouw starten we zodra de sloopwerkzaamheden van het oude gebouw zijn afgerond. Dit is naar verwachting in oktober. In dit gebouw is plaats voor 48 bewoners verdeeld over vier verdiepingen.

Fase 1 is voor ons dus zo goed als afgerond. We kijken enorm uit naar de bouw van het tweede gebouw.

Benieuwd hoe het nieuwe woonzorgcentrum er straks uit komt te zien? Klik hier voor een filmpje en zie ook onderstaande impressie.