Nieuwe vleugel voor verpleeghuis de Cromhoff in Enschede

Verpleeghuis De Cromhoff in Enschede krijgt een upgrade. Afgelopen week is hiervoor de samenwerkingsovereenkomst getekend door Monique Smeijers, raad van bestuur Livio, en Walter Kormelink, directeur van Aannemersbedrijf Kormelink in Rietmolen.

Het verpleeghuis van Livio in hartje Enschede richt zich op mensen die tijdelijke of langdurige zorg nodig hebben. Vleugel F van De Cromhoff is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom is ervoor kozen dit deel van het gebouw volledig te slopen en opnieuw op te bouwen. Alleen de kelderbak blijft gehandhaafd.

Andere uitstraling
De nieuwe vleugel wordt voorzien van dertig appartementen, die volledig voldoen aan de hedendaagse eisen. Ook de buitenkant van het gebouw krijgt een andere uitstraling. Qua vorm sluit het aan bij de huidige bebouwing. Opvallend zijn de houten elementen, die het gebouw een warme uitstraling geven. Het ontwerp hiervoor is gemaakt door Beltman Architecten.

Planning
Begin juli wordt al gestart met de asbestsanering. In de zomer wordt de vleugel gesloopt, waarna in het najaar weer wordt begonnen met de opbouw. De bouw van de nieuwe vleugel neemt zo’n 11 maanden in beslag. Het installatiewerk wordt verzorgd door Alferink Installatietechniek.