Historie

Bouwen leeft bij Kormelink, al drie generaties lang!

Aannemersbedrijf Kormelink is een hecht familiebedrijf. Inmiddels bestaat het bijna honderd jaar. Van huis uit beheersen onze timmerlieden en bouwvakkers het ambachtelijke vakwerk. Maar de bouwers van Kormelink staan ook bekend om vooruitstrevendheid in bouwtechnische oplossingen en moderne technieken.

Oprichter Aannemersbedrijf Kormelink

Boerenzoon Hendrik Kormelink uit Rietmolen, ontwikkelde zichzelf als timmerman met ambitie. In 1917 kocht hij van de buurman een stuk grond van 1,3 hectare aan de huidige van Everdingenstraat. Hier bouwde Hendrik een woning met werkplaats. In de avonduren volgde hij de opleiding ‘Bouwkundig tekenen’. Dit bleek een schot in de roos te zijn. Al snel ontwikkelde Hendrik zich tot verdienstelijk architect en aannemer. Hendrik Kormelink werd wijd en zijd geprezen om zijn ondernemersgeest en vakmanschap.

Tweede generatie Kormelink

Op 23-jarige leeftijd nam zoon Gerard het bedrijf over van zijn vader. Inmiddels was het 1954 en Gerard had wel de kennis maar nog weinig ervaring op bouwkundig gebied. Al snel bleek dat hij, net als senior, het vak in de vingers had. Onder zijn leiding maakte Aannemersbedrijf Kormelink een forse groei door in de jaren die volgden.

Derde generatie Kormelink 

In 1993 nam Walter Kormelink het stokje over van zijn vader. Een drukke periode waarin ook het bedrijf verhuisde naar een nieuwe locatie aan ’t Halt in Rietmolen. Compleet met moderne timmerfabriek, waar ze prefab bouwelementen voor de bouw maken. Kormelink heeft zich ontwikkeld tot een moderne en allround bouwonderneming: van idee en ontwerp tot complete realisatie, van projectontwikkeling tot onderhoud en beheer.

foto uitnodiging gescand    bedrijfspand kormelink 001metvlag