Duurzaam bouwen

  PEFC Certificaat

Aannemersbedrijf Kormelink is in het bezit van een geldig PEFC certificaat. PEFC is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd duurzaam bosbeheer stimuleert en bevordert.

 

Duurzaam wonen combineren met particulier opdrachtgeverschap 

Wat betekent duurzaam bouwen in de praktijk? Er zijn immers veel manieren om duurzaamheid tot uiting te brengen tijdens de bouw. Nathalie en Aly kozen voor duurzaam wonen op basis van particulier opdrachtgeverschap. Zij kochten een kavel en Nathalie, die zelf architect is, ontwierp de woning. Daarbij liet zij zich inspireren door de Australische architect Glen Murcutt, bij wie ze een masterclass volgde. Dit vertaalde zich in duurzame houtskeletbouw met een hoge isolatiewaarde.

628181

Duurzaam bouwen zakelijke markt

Al bij de ideevorming en tijdens de voorbereidingen op het ontwerp, benoemt Kormelink de mogelijkheden rond duurzaam en energiezuinig bouwen. In samenwerking met de architect maakt u keuzes over het gebruik van duurzame materialen en het integreren van bijvoorbeeld een warmte-terugwinsysteem. Concreet voorbeeld van een energiezuinig kantoorpand is dat van Kemkens Installatietechniek in Lichtenvoorde en nieuwe kantoorpanden in Lochem.

In Ruurlo zijn 10 zeer duurzame zorgwoningen ‘Den Oldenhof’ gebouwd ten behoeve van de Stichting De Lichtenvoorde. De woningen zijn onder meer voorzien van een groen sedumdak, zonnecollectoren, warmtepompinstallatie, triple beglazing, isolatie en zijn luchtdicht gebouwd.

 

Duurzaam renoveren = geld besparen

Duurzaamheid bij groot onderhoud en renovatie? Jazeker, voor bestaande woningen en bedrijfspanden biedt Aannemersbedrijf Kormelink een prachtig verbeterpakket. Daarmee stijgt een woning met een laag energielabel (van D of F), zomaar naar A of B! Zo’n investering is snel terugverdiend. Kormelink heeft dit onder meer uitgevoerd bij een onderhoudsproject in de wijk De Berg in Neede, Markelo en Enschede.

IMAG2621