MVO

Oog voor mens en omgeving

Kormelink neemt als bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Wij maken bewuste keuzes om de juiste balans te bereiken tussen bedrijf en omgeving en geven inhoud aan de maatschappelijk rol. Een rol die overigens heel natuurlijk aanvoelt, want veel aspecten rond goed werkgeverschap en verantwoord omgaan met de omgeving zit van nature al in onze genen. We werken continu aan een duurzame samenwerking met lokale mensen, partners en toeleveranciers.

Duurzaam bouwen

Duurzame toekomst

Wij hebben ervaring met de realisatie van duurzame projecten. Een duurzaam gebouw is meer dan alleen een energiezuinig gebouw. Binnen mogelijkheden kiezen we voor de toepassing van hernieuwbare materialen en energiezuinige installaties. Lees meer…

Opleiden

Opleiden als integraal onderdeel

Van oudsher staat Kormelink bekend als een bedrijf dat veel aandacht geeft aan jongeren die in de bouw willen werken. Het opleiden van jonge talenten is dan ook een integraal onderdeel binnen ons bedrijf. Dit loopt uiteen van snuffelstages tot aan een gerichte opleiding tot bijvoorbeeld timmerman. Lees meer…

SROI

Helpen aan toekomstperspectief

Kormelink stimuleert mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel op kantoor als op de bouwplaats hebben wij werk(ervarings)plekken. De mensen die op deze wijze instromen bieden we een opleiding en/of een werkplek en worden begeleid door onze ervaren specialisten. Lees meer…

Sponsoring

Goede doelen

Kormelink is een maatschappelijk betrokken bedrijf. In het kader van MVO worden verschillende initiatieven in de regio op sportief en op maatschappelijk gebied door ons ondersteund. We vinden het belangrijk om een impuls te geven aan regionale initiatieven op sociaal maatschappelijk gebied en willen onze betrokkenheid hierin tonen. We maken hierbij bewuste keuzes en kiezen voor de initiatieven en doelen welke passen bij ons als bedrijf. Wij leveren onder meer een bijdrage aan de volgende instellingen en initiatieven:

Technieklokaal Berkelstreek

Het Technieklokaal in Borculo wordt gebruikt door basisscholen en gemeenten om leerlingen te laten ervaren hoe leuk techniek is.

www.btoberkelstreek.nl

Zorgboerderij Buitenkans

Een kleinschalige zorgboerderij in Haaksbergen en biedt dagopvang voor kinderen en jongeren met een zorgvraag. Volwassenen kunnen er terecht voor dagbesteding.

www.zorgboerderijbuitenkans.nl

Kans voor een Kind

Stichting Kans voor een Kind vervult individuele wensen van kinderen met een lichamelijke of psychische ziekte uit Twente.

www.kansvooreenkind.nl

 

Estinea

Wij hebben de cliënten van Estinea De Kalter in Haaksbergen en De Tandem in Hengelo uitgenodigd voor een dagje uit. Zij hebben een geweldige dag mogen beleven in Wildlands Zoo Emmen.

www.estinea.nl

Kermitteam

Een tractorpullingteam, ook wel Dark Side of the Moon genoemd.

Facebook Kermitteam

Lokale sport- en muziekverenigingen

We ondersteunen meerdere lokale sport- en muziekverenigingen.