Organisatie en werkwijze

Passie voor bouwen

Bij plannen voor nieuwbouw, verbouw of renovatie komt er veel op u af. Bouwplannen en -tekeningen maken, budgetten bepalen, vergunningen regelen, duurzaam en energiezuinig bouwen en nog veel meer. Kormelink neemt deze zorg graag uit handen. Dit doen we al meer dan 100 jaar met veel ambitie en passie. Zo realiseren we vanaf de eerste schets tot aan de laatste afwerking uw unieke bouw- of onderhoudsproject, geheel volgens úw plan. We richten ons op projectmatige en particuliere woningbouw, utiliteitsbouw met specialisatie in zorg en onderwijs, renovatie en verduurzaming, onderhoud en projectontwikkeling. Een mooie aanvulling op onze diensten is onze moderne timmerfabriek.

We zijn niet alleen gedreven om kwaliteit af te leveren, maar zorgen ook voor een optimaal bouwproces. Ook als het om complexe vraagstukken gaat. Onze flexibele houding en het actief meedenken over wensen en mogelijkheden zorgen ervoor dat het eindresultaat uw verwachtingen overtreft. Samen met onze vaste partners en ons team van betrokken medewerkers stellen we u centraal zodat we uw wensen en dromen kunnen realiseren.

Expertises

LEAN-Bouwen

Kormelink is altijd op zoek naar manieren om klanten nog beter van dienst te zijn. We maken gebruik van ‘LEAN-Management’ om onze processen te versterken en onze klantwaarde te vergroten. Dit leidt tot meer efficiency: de planning wordt korter en we verminderen de faalkosten. Dit betekent besparing in tijd en middelen. Iets wat ons nóg aantrekkelijker maakt voor partners en opdrachtgevers. We maken gebruik van verschillende instrumenten zoals pull-planning, wekelijkse werkbespreking en dagstart.

BIM

Doordat we samen ontwerpen met een architect, constructeur en installateur in BIM-modellen zijn we in staat informatie centraal en eenduidig te delen. We leveren volgens dezelfde standaard informatie en modellen aan. Zo bouwen we gezamenlijk aan het prototype. Hoe eerder we in dit proces samenwerken, des te groter de invloed op aspecten als kosten, kwaliteit, doorlooptijd, veiligheid en duurzaamheid. Dit komt dus niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid ten goede, maar zorgt ook voor faalkostenreductie en een soepeler en sneller bouwproces. Onder meer het project ‘Sporthal Ommen’ is op deze wijze door ons gerealiseerd.

Supply Chain Management

Naast dat we onze eigen bouwprocessen continu verbeteren, vinden wij het ook belangrijk om dit samen met onze ketenpartners te doen. Niet alleen op projectbasis, maar als duurzame partners. Zo benutten we elkaars specifieke kennis en analyseren we samen het product en het proces met als doel deze te verbeteren. Met de toepassing van Supply Chain Management streven we naar innovatie en verbetering, met een verhoogde klantwaarde en lagere kostprijs als resultaat.

Horizontaal organiseren

Wij zijn ervan overtuigd dat een aanpak gebaseerd op gelijkwaardigheid en teamgeest het verschil maakt. Daarom investeren wij in een horizontale bedrijfsorganisatie. Samen bieden we méér. Door ideeën, taken en verantwoordelijkheden te combineren kunnen we slimmer, sneller en beter werk leveren. Zo maken we van iedere medewerker een betrokken ondernemer. Binnen onze organisatie hebben we dit vertaald in het project ‘De Verbeterhartslag’, welke bestaat uit een stuurgroep en een aantal verbeterteams.

De stuurgroep bestaat uit een afvaardiging van elke afdeling van onze organisatie. Gezamenlijk zijn de verschillende onderwerpen bepaald. De verbeterteams zijn medewerkers die nauw bij het proces betrokken zijn. Zij denken mee over processen om vervolgens tot een plan van aanpak te komen dat helpt om het proces te verbeteren. Het doel hiervan is dat er met plezier wordt samengewerkt, we iedere dag verbeteren en dat dit uiteindelijk resulteert in meer kwaliteit en rendement.

Continue scholing

Bij Kormelink staat de ontwikkeling van medewerkers hoog in het vaandel. Mede door de veranderende klantvraag zijn kennisdeling en – ontwikkeling van groot belang.  Door persoonlijke opleidingsprogramma’s afgestemd op de medewerker stimuleren wij hen in een succesvol functioneren en een bijdrage te leveren aan onze missie.

Meer weten over bouwen met Aannemersbedrijf Kormelink?

Mail of bel 0545 22 12 81 voor een afspraak. We maken graag en vrijblijvend tijd voor u vrij.