Herbestemming industrieel erfgoed Tetem II in Enschede

Een kunststukje voor de kunstacademie

In de Enschedese wijk Roombeek staat nog een gebouw van de vroegere dekenfabriek Tetem. Het doet nu dienst als onderwijslocatie van ArtEZ Academie voor beeldende kunst en vormgeving. Om het gebouw geschikt te maken voor de nieuwe gebruikers, voerden we een ingrijpende transformatie uit.

Binnen in het gebouw hebben we het nodige sloopwerk verricht en nieuwe wanden, plafonds, deuren, kozijnen en trappen geplaatst. Het hang- en sluitwerk, de vloerbedekking en het schilderwerk hebben wij eveneens verzorgd. Met het oog op de gewenste duurzaamheid hebben we de buitenmuren en het dak goed geïsoleerd, is het gebouw voorzien van LED-verlichting en is er voor 2.000 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst. De kelder hebben we opnieuw waterdicht gemaakt. Deze dient nu voor de opvang van regenwater waarmee de toiletten worden doorgespoeld.

Wat dit project heel bijzonder maakt, zijn de authentieke elementen die bewaard zijn gebleven. Zo zijn de versleten betonnen kolommen blijven staan, tussen strak gestucte muren. Ook de door de vuurwerkramp beschadigde ramen blijven zichtbaar. Verder staat er nog een oude brandkraan in het gebouw en geven de twaalf shedkappen de school een extra nostalgisch tintje.

Wat dit project heel bijzonder maakt, zijn de authentieke elementen die bewaard zijn gebleven.

Jouw restauratiewensen

volledig op maat

Of het nu gaat om een uitbreiding of verbouw, groot of klein, particulier of zakelijk: wij gaan er graag mee aan de slag. Om de ideale situatie te creëren zijn wij je graag van dienst. Heb je een wens, maar weet je niet hoe deze in te passen is in de huidige situatie? Denk je na over een uitbreiding, erker of dakkapel? Wij zijn jouw gesprekspartner en adviseur en weten voor elke situatie een oplossing te bedenken dat past bij jouw budget.

Geïnspireerd geraakt?

Renovatie Brochure Bekijk de brochure digitaal
boekwerk