Nieuwbouw basisschool Pieter Jelles Troelstraschool in Amsterdam

Een moderne school voor modern onderwijs

In opdracht van Stichting Westelijke Tuinsteden bouwden we de nieuwe Pieter Jelles Troelstraschool in Amsterdam Nieuw-West. Het project bestond uit een basisschool voor 750 leerlingen, een voorschool voor twee groepen en een gymzaal. De keuze voor nieuwbouw werd gemaakt omdat het oude schoolgebouw niet meer voldeed aan de eisen van het moderne onderwijs en bovendien veel te klein was voor de 750 leerlingen van de school.

Om niets aan het toeval over te laten, hebben we het ontwerp voor de nieuwbouw volledig uitgewerkt in een 3D BIM-model. Het nieuwe schoolgebouw is duurzaam, fris en energiezuinig. Zo bestaat er een koppeling op de stadsverwarming en is de school erop voorbereid in 2020 helemaal energieneutraal te zijn. Het centrale ventilatiesysteem werkt op basis van werkelijke bezetting. Koeling, verwarming en ventilatie kunnen per leslokaal worden geregeld. Verder is het gebouw voorzien van een energiezuinige verlichtingsinstallatie.

Koeling, verwarming en ventilatie kunnen per leslokaal worden geregeld.

Een nieuw gebouw

voor het leven

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van utiliteitsbouwprojecten. Multifunctionaliteit, duurzaamheid en Total Cost of Ownership (TCO) zijn hierbij belangrijke aandachtspunten. We zijn in staat om onze klanten van initiatiefase tot en met het onderhoud en beheer op een professionele wijze te bedienen. Daarbij maken wij heldere keuzes en afspraken op het gebied van taakverdeling en projectmanagement.

Geïnspireerd geraakt?

Corperate Brochure Bekijk de brochure digitaal
boekwerk