Nieuwbouw Crematorium Twente in Borne

Een niet-alledaagse bijzondere opdracht

De bouw van een crematorium is niet direct een alledaagse opdracht. Toch hadden we bij Kormelink op dit gebied ervaring opgedaan met de nieuwbouw en renovatie van crematoria elders in het land. Dat kwam ons goed van pas bij de bouw van het nieuwe Crematorium Twente in Borne.

Kormelink voerde dit project uit in een succesvolle samenwerking met de opdrachtgever en bouwmanagementbureau BCT. In het door Schipper Douwes architecten ontworpen gebouw speelt hout een belangrijke rol, ook met betrekking tot de esthetiek en akoestiek. De houtskeletbouwwanden in het gebouw hebben we allemaal in onze eigen timmerfabriek kunnen prefabriceren.

Het bouwen van een crematorium is geen alledaagse klus. Aannemersbedrijf Kormelink heeft deze opdracht zeer voortvarend en met veel vakmanschap opgepakt. Bovendien hebben wij constructief en in plezierige en goede verhoudingen met elkaar samengewerkt!

Peter Molema, directeur Crematoria Twente

Extra aandachtspunten

De brandwerendheid was uiteraard een duidelijk aandachtspunt bij onze werkzaamheden. Ook energiezuinigheid speelde een grote rol. Op basis van de energieprestatie van de bouwkundige eigenschappen en de gebouwgebonden installaties kreeg het nieuwe crematorium het energielabel A++++ toegewezen; de hoogst haalbare klasse.

Oog voor mens en omgeving

Wij zien maatschappelijk verantwoord ondernemen niet als een lastige verplichting. Het is iets dat in onze genen zit. Wij maken bewuste keuzes om de juiste balans te bereiken tussen bedrijf en omgeving en geven inhoud aan onze maatschappelijk rol. Daarbij horen wat ons betreft ook goed werkgeverschap en duurzame samenwerking met de lokale bevolking, partners en toeleveranciers.

Een nieuw gebouw

voor het leven

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van utiliteitsbouwprojecten. Multifunctionaliteit, duurzaamheid en Total Cost of Ownership (TCO) zijn hierbij belangrijke aandachtspunten. We zijn in staat om onze klanten van initiatiefase tot en met het onderhoud en beheer op een professionele wijze te bedienen. Daarbij maken wij heldere keuzes en afspraken op het gebied van taakverdeling en projectmanagement.

Geïnspireerd geraakt?

Corperate Brochure Bekijk de brochure digitaal
boekwerk