Nieuwbouw kindcentrum Rijnvliet in Utrecht

Kindcentrum als deel van nieuwe wijk Rijnvliet

In Utrecht bouwen we het nieuwe Kindcentrum Rijnvliet. In het gebouw is het de bedoeling dat opvang en onderwijs één geheel vormen. Het kindcentrum wordt een open gebouw zodat er veel contact is tussen binnen en buiten. Op de begane grond worden kinderen van 0 tot 4 jaar opgevangen in vier eigen ruimten. Beneden zijn ook speelzalen en drie ateliers voor oudere kinderen, met grote ramen die uitkijken op het tegenover gelegen Voedselbos. De zes ruimtes voor kinderen van 4 tot 6 jaar liggen pal boven die van de jongste kinderen. Deze verdiepingen zijn (ook) met elkaar verbonden door een spannend speelhuis. De eerste etage telt in totaal twaalf lokalen met leerpleinen en op de tweede etage is ruimte voor nog vier groepen met binnenpleinen.

Het kindcentrum gaat straks echt deel uitmaken van de nieuwe wijk Rijnvliet. Het architectenbureau ‘Negen Graden Architectuur kreeg dan ook de opdracht mee om voor verbindingen tussen binnen en buiten te zorgen. Opvallend is de passage die zich op één hoog dwars door het gebouw slingert. Via deze route loop je naar binnen bij het kindcentrum én kun je veilig oversteken naar het Voedselbos. In dit stukje natuur in de wijk zijn allerlei vruchtdragende bomen, struiken en planten voorzien.

De combinatie van kinderopvang en onderwijs werkt ontzettend goed.

Een nieuw gebouw

voor het leven

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van utiliteitsbouwprojecten. Multifunctionaliteit, duurzaamheid en Total Cost of Ownership (TCO) zijn hierbij belangrijke aandachtspunten. We zijn in staat om onze klanten van initiatiefase tot en met het onderhoud en beheer op een professionele wijze te bedienen. Daarbij maken wij heldere keuzes en afspraken op het gebied van taakverdeling en projectmanagement.

Geïnspireerd geraakt?

Corperate Brochure Bekijk de brochure digitaal
boekwerk