Nieuwbouw woon-/zorgcentrum en drie appartementengebouwen in Borculo

Hoe maak je zorg persoonlijk?

Zorgaanbieder Careaz wil ‘zorg persoonlijk maken’. Dat was ook onze opdracht bij de realisatie van een woon-/zorgcentrum en drie appartementengebouwen in Borculo. We klaarden de klus in drie jaar. In intensieve samenwerking met Careaz, woningcorporatie Habion en diverse ketenpartners gaven we nauwkeurig invulling aan de wensen en behoeften van de beoogde bewoners.

Het woon-/zorgcentrum Careaz J.W.Andriessen bestaat uit drie woonlagen met centrale voorzieningen, zoals een grand café, een kapper, activiteitenruimtes, kantoren en 54 ruimtes voor dagverzorging. Het meest in het oog springend is het glazen atrium, dat de twee delen van het pand met elkaar verbindt en een fraai uitzicht biedt op de besloten tuin en de overige groenvoorzieningen van het terrein. De drie appartementengebouwen omvatten 68 appartementen voor senioren die zelfstandig willen blijven wonen. De gebouwen liggen aan de Berkel en hebben elk vier woonlagen en een gezamenlijke berging voor fietsen en scootmobiels. Aan comfort en veiligheid is veel aandacht besteed; de woningen voldoen aan de eisen van het landelijke keurmerk WoonKeur en zijn levensloopgeschikt.

Een complicerende factor tijdens de bouw was dat het bestaande pand tijdelijk moest blijven staan. Wij hebben de overlast voor de bewoners echter tot een minimum weten te beperken. Ook daarmee leverden we een bijdrage aan ‘zorg persoonlijk maken’.

Het meest in het oog springend is het glazen atrium, dat de twee delen van het pand met elkaar verbindt.

Oog voor mens en omgeving

Wij zien maatschappelijk verantwoord ondernemen niet als een lastige verplichting. Het is iets dat in onze genen zit. Wij maken bewuste keuzes om de juiste balans te bereiken tussen bedrijf en omgeving en geven inhoud aan onze maatschappelijk rol. Daarbij horen wat ons betreft ook goed werkgeverschap en duurzame samenwerking met de lokale bevolking, partners en toeleveranciers.

Een droomwoning

voor het leven

Ons doel is om samen met onze klanten dromen en wensen te vertalen in een woning waarin ze zich thuis voelen. Een goed doordachte woning die degelijk, efficiënt, vakkundig en duurzaam gebouwd is. Hierbij is niet alleen een optimaal eindproduct een streven, ook de weg ernaartoe. Iedere fase van de bouw, van ontwerp tot vergunning en van realisatie tot oplevering, vullen we zo persoonlijk mogelijk in.

Geïnspireerd geraakt?

Corperate Brochure Bekijk de brochure digitaal
boekwerk