Renovatie 35 appartementen Ruurlo

Complete metamorfose voor nog meer woongenot

In Ruurlo hebben we 35 appartementen in woonzorgcentrum Sensire De Bundeling gerenoveerd. We zijn hier in vier fases aan de slag gegaan om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. De bewoners gingen tijdens de werkzaamheden hun woning uit. Met medewerking van ProWonen konden zij intrek nemen in de leegstaande appartementen op dat moment.

In de woningen hebben we de verdiepingsvloeren van onderaf geïsoleerd. In ieder appartement zijn nieuwe keukens met bijbehorend tegelwerk geplaatst, de badkamers vernieuwd, is er vloerverwarming gelegd en zijn de installaties vernieuwd. Maar ook hebben we de gangen in het complex gerenoveerd, nieuw glaswerk geplaatst en hebben de balkons een nieuwe lik verf gekregen.

Daarnaast zijn er nog diverse werkzaamheden verricht om het gebouw toekomstbestendig te maken. Zo is de centrale ruimte opgeknapt en is het hele gebouw voorzien van een vernieuwd brandmeldinstallatiesysteem. Ook is de akoestiek in het gehele gebouw aangepast en zijn er voor Sensire algemene voorzieningen toegepast. Zoals een ruimte voor de senioren om te bewegen in een speciale oefenruimte met apparatuur en onder begeleiding van fysiotherapeuten. Ook is er een speciale ruimte voor het plaatsen van scootmobielen, ICT-voorzieningen en een bergingsruimte gerealiseerd.

Appartementencomplex De Schoven bevindt zich op ’t Rikkelder in het hartje van Ruurlo. Naast de renovatie van deze appartementen heeft De Schoven een uitbreiding gehad van de nieuwbouw van 8 zorgappartementen, de nieuwbouw van 25 seniorenwoningen en een nieuwe ontmoetingsruimte.

Onze partners tijdens deze renovatie waren Rouweler InstallatietechniekVan Dijk Achterhoek voor het sloopwerk, Tegelzettersbedrijf Borckink en Witzand Bouwmaterialen.

Jaren woongenot

door slimme aanpak

Vaak wordt gedacht aan het slopen van een pand. Maar een duurzame oplossing bij bestaande bouw kan ook geboden worden door er een nieuwe uitstraling of invulling aan te geven. Bijvoorbeeld door groot onderhoud uit te voeren. Wij denken graag mee en geven advies op maat over verduurzaming, transformatie of renovatie. Want ieder project is anders.

Geïnspireerd geraakt?

Renovatie Brochure Bekijk de brochure digitaal
boekwerk