Renovatie Helmerhoek Enschede

Project details

Locatie
Enschede
Opdrachtgever
De Woonplaats
Architect
Van der Jeugd Architecten


Project beschrijving

Renovatie van wijkcentrum tot gezondheidscentrum Helmerhoek in Enschede. Het oude wijkcentrum De Helmer is aangekocht door De Woonplaats en grondig verbouwd. Het ontwerp voor het nieuwe gezondheidscentrum is gemaakt door Van der Jeugd Architecten uit Enschede. Het oude wijkcentrum is hierin nog nauwelijks te herkennen. De buitenzijde van het nieuwe gezondheidscentrum kenmerkt zich door een grijze kleur en strakke lijnen. De kozijnen hebben verschillende kleuren gekregen. Elke kleur correspondeert met de werkzaamheden in de ruimte die hoort bij het kozijn, bijvoorbeeld paars voor de tandartsen en rood voor de huisartsen. Op de plek van de oude lichtkoepel is een atrium gecreëerd waardoor er een mooie binnenplaats met veel daglicht ontstaat.