Revitalisering schoolgebouw Twickel College in Borne

Compleet gerevitaliseerd

In opdracht van Scholengroep Carmel Hengelo verzorgden wij de volledige revitalisering van het Twickel College in Borne. Het voormalige gebouw werd grotendeels gesloopt en kreeg van ons een upgrade tot een nieuwe toekomstbestendige en duurzame school.

Bij onze werkzaamheden hebben we in feite alleen het skelet van het bestaande gebouw laten staan. We hebben het voorzien van een compleet vernieuwde geïsoleerde buitengevel en moderne installatietechniek. Ook de inrichting van het gebouw (lokalen, vergaderruimtes e.d.) heeft een ware metamorfose ondergaan. Het voordeel van de verbouwing van het pand boven sloop en nieuwbouw was dat we de ruimtes binnen de school extra groot konden maken. Bij nieuwbouw zou dat te duur zijn geworden. De klaslokalen en de tussenliggende studieruimtes hebben nu een opvallend open karakter en het centrale trappenhuis is voorzien van een moderne glazen liftschacht. Dat sluit allemaal perfect aan bij de onderwijsvisie en -ambities van de opdrachtgever.

Geen overlast, het zat logistiek goed in elkaar. De school is een sierstuk voor de buurt!

Peter Dooijeweerd, Centrale Directie Scholengroep Carmel

Jouw restauratiewensen

volledig op maat

Of het nu gaat om een uitbreiding of verbouw, groot of klein, particulier of zakelijk: wij gaan er graag mee aan de slag. Om de ideale situatie te creëren zijn wij je graag van dienst. Heb je een wens, maar weet je niet hoe deze in te passen is in de huidige situatie? Denk je na over een uitbreiding, erker of dakkapel? Wij zijn jouw gesprekspartner en adviseur en weten voor elke situatie een oplossing te bedenken dat past bij jouw budget.

Geïnspireerd geraakt?

Renovatie Brochure Bekijk de brochure digitaal
boekwerk