Verbouwing wijkcentrum De Helmerhoek in Enschede

Klaar voor een gezonde exploitatie

In Enschede kregen wij van corporatie De Woonplaats opdracht om het vroegere wijkcentrum De Helmer te verbouwen tot een gezondheidscentrum met ruimte voor huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, een praktijk voor logopedie en diverse wijkactiviteiten.

Het ontwerp voor de nieuwe invulling werd gemaakt door Van der Jeugd Architecten uit Enschede. De kozijnen hebben verschillende kleuren, waarbij iedere kleur staat voor de werkzaamheden in de ruimte; bijvoorbeeld paars voor de tandartsen en rood voor de huisartsen. Een atrium zorgt voor een mooie binnenplaats met veel daglicht.

Het initiatief voor deze grondige verbouwing kwam vooral van de zorgverleners die nu in het nieuwe gezondheidscentrum zijn gevestigd. De gemeente Enschede zag het als een welkome kans om de maatschappelijke functie van het vroegere wijkcentrum te behouden. Door de multifunctionele ruimte voor de wijk met het gezondheidscentrum te combineren, is voor de komende jaren een gezonde exploitatie mogelijk en is er een win-win situatie gecreëerd voor alle betrokken partijen.

Een atrium zorgt voor een mooie binnenplaats met veel daglicht.

Jouw restauratiewensen

volledig op maat

Of het nu gaat om een uitbreiding of verbouw, groot of klein, particulier of zakelijk: wij gaan er graag mee aan de slag. Om de ideale situatie te creëren zijn wij je graag van dienst. Heb je een wens, maar weet je niet hoe deze in te passen is in de huidige situatie? Denk je na over een uitbreiding, erker of dakkapel? Wij zijn jouw gesprekspartner en adviseur en weten voor elke situatie een oplossing te bedenken dat past bij jouw budget.

Geïnspireerd geraakt?

Vraag gratis onze brochure aan!
Aanvragen
boekwerk