Verduurzaming 117 woningen Stevenfenne in Enschede

Blije bewoners

Corporatie De Woonplaats wilde in de Enschedese wijk Stevenfenne 117 woningen slopen. Maar de bewoners waren erg gehecht aan hun woningen en wilden ze graag behouden. Als oplossing koos De Woonplaats voor ingrijpend groot onderhoud.

Op basis van de wensen van de bewoners stelde De Woonplaats een onderhoudsplan op, waarin de woningen ook grondig werden verduurzaamd. Op basis van een UAV-GC overeenkomst hielpen we allereerst het vereiste draagvlak van 70 procent onder de bewoners te realiseren. Vervolgens verzorgden wij ook de uitvoering van het onderhoudswerk.

De werkzaamheden betroffen het aanbrengen van dak- en gevelisolatie, nieuwe kozijnen met HR++-glas, een HR cv-ketel en isolatiemaatregelen in de schil van de woning. Daarnaast vernieuwden we alle badkamers.

Oorspronkelijk werd verwacht dat de woningen konden worden opgewaardeerd naar een energielabel B. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd voor alle woningen zelfs label A te realiseren. De bewoners zijn uiterst tevreden over het geleverde werk. Het waarderingscijfer dat zij hun woning geven, is gestegen van 5,4 naar 7,7, zo blijkt uit een enquête van De Woonplaats.

Uiteindelijk zijn we erin geslaagd voor alle woningen zelfs label A te realiseren.

Oog voor mens en omgeving

Wij zien maatschappelijk verantwoord ondernemen niet als een lastige verplichting. Het is iets dat in onze genen zit. Wij maken bewuste keuzes om de juiste balans te bereiken tussen bedrijf en omgeving en geven inhoud aan onze maatschappelijk rol. Daarbij horen wat ons betreft ook goed werkgeverschap en duurzame samenwerking met de lokale bevolking, partners en toeleveranciers.

Jaren woongenot

door slimme aanpak

Vaak wordt gedacht aan het slopen van een pand. Maar een duurzame oplossing bij bestaande bouw kan ook geboden worden door er een nieuwe uitstraling of invulling aan te geven. Bijvoorbeeld door groot onderhoud uit te voeren. Wij denken graag mee en geven advies op maat over verduurzaming, transformatie of renovatie. Want ieder project is anders.

Geïnspireerd geraakt?

Renovatie Brochure Bekijk de brochure digitaal
boekwerk