Herontwikkeling woningbouwlocatie voormalige Regenboogschool

Op de locatie van voormalige basisschool de Regenboog aan de Planetenstraat in Lichtenvoorde worden nieuwe woningen gebouwd. Hiervoor is eind vorig jaar een aanbesteding uitgeschreven. Bouwbedrijf Kormelink uit Rietmolen heeft de aanbesteding gewonnen en gaat deze locatie ontwikkelen.

Kormelink start met het maken van een bouwplan en het uitwerken van het bestemmingsplan voor de locatie Regenboogschool. De verwachting is dat de benodigde procedures in 2023 worden doorlopen en de bouw in 2024 begint.

12 tot 16 woningen

Het plan is dat er op de locatie aan de Planetenstraat 12 nieuwe huur- en koopwoningen worden gebouwd. Waarvan 6 in het goedkope segment  en 6 in het middensegment. De mogelijkheid bestaat dat er meerdere woningen (maximaal 16) worden gerealiseerd, mits dit op een verantwoorde stedenbouwkundige wijze is in te passen.

Om het plan aantrekkelijk te maken voor een grote doelgroep, worden verschillende woningtypen gerealiseerd. Zo komen er beneden-bovenwoningen, waarbij op de begane grond en op de verdieping verschillende huishoudens gevestigd kunnen worden. Deze woonvorm verkrijgt het uiterlijk van een twee-onder-een-kap-woning. Ook komen er levensloopbestendige woningen, die bestaan uit één laag met een kap. De beoogde prijsklassen van de woningen (zowel levensloopbestendig als beneden-bovenwoningen) variëren van €250.000 V.O.N. tot € 350.000 V.O.N. Uiteraard zijn de benoemde prijzen in dit artikel onder voorbehoud.

Interesse? Stuur een e-mail naar regenboogbuurt@kormelinkbouw.nl