Renovatie 35 appartementen in Ruurlo afgerond

De renovatie van 35 appartementen in woonzorgcentrum Sensire De Bundeling in Ruurlo is zo goed als afgerond. We zijn hier in vier fases aan de slag gegaan om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. In de woningen hebben we bijvoorbeeld compleet nieuwe keukens met bijbehorend tegelwerk geplaatst, zijn de badkamers vernieuwd, is er vloerverwarming gelegd en zijn er nieuwe installaties geplaatst. Maar ook hebben we de gangen in het complex gerenoveerd en hebben de balkons een nieuwe lik verf gekregen. Naast deze werkzaamheden zijn er nog tal van klussen opgepakt om het gebouw toekomstbestendig te maken.

Gefaseerd te werk

Uitvoerder Jeroen Meijer vertelt: “We zijn in dit complex begonnen met het aanpakken van drie modelwoningen. Op basis hiervan konden we inspelen op de te verwachten werkzaamheden en een goede planning maken. Die planning hebben we zeer goed gecommuniceerd met de bewoners, zodat zij niet voor verwachtingen kwamen te staan. Bewoners moesten wel vier of vijf weken naar een andere woning in het gebouw. Door hulp van hun eigen families en met onze verhuiskar was het gelukkig mogelijk om makkelijk te verhuizen.”

Overlastbeperking van groot belang

“Zeker in een complex waar oudere mensen wonen is overlastbeperking ontzettend belangrijk. Iedere week plaatsten we op het ‘updatebord’ wat er de volgende week stond te gebeuren. We zijn hier nooit eerder dan half acht begonnen om de bewoners zo lang mogelijk van hun nachtrust te laten genieten. Materialen werd just-in-time geleverd om ook daarin zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken. Onze partners dachten hierin actief mee. Dat heeft dit project tot een succes gemaakt.”

Komende werkzaamheden

Na de renovatie van deze 35 appartementen is het woonzorgcentrum weer een stuk toekomstbestendiger geworden. Binnenkort starten we op ditzelfde terrein met de bouw van acht nieuwe appartementen voor ProWonen. Hierna bouwen we 25 nieuwe seniorenwoningen. Benieuwd naar het complete plan? Klik dan hier!

Dit renovatieproject werd spectaculair afgetrapt. Hoe? Dat lees je hier!

Onze partners tijdens de renovatie van de 35 appartementen waren Rouweler Installatietechniek, Van Dijk Achterhoek voor het sloopwerk, Tegelzettersbedrijf Borckink en Witzand Bouwmaterialen.