Renovatie historische Hengelose Badhuis met nieuwbouw appartementen

Waar generaties Hengeloërs hebben gebadderd en gezwommen, verrijst straks een moderne woontoren met 29 luxe koopappartementen. Het project is ontwikkeld door Domain vastgoed bv en wordt gebouwd door Aannemersbedrijf Kormelink. Projectontwikkelaar Aard van Alsté en Walter Kormelink tekenden begin deze week de samenwerkingsovereenkomst.

Het monumentale pand waarin het badhuis was gevestigd, blijft daarbij behouden. In de basis is het een strak en sierlijk gebouw in Haagse stijl, maar het is flink verouderd en staat al jaren leeg. “We zijn er ontzettend trots op dat we het monumentale pand een nieuwe betekenis gaan geven. Een flinke uitdaging, omdat we de historische waarde niet verloren willen laten gaan”, aldus Remco Hiddink, hoofd Werkvoorbereiding bij Kormelink.

Behoud historische elementen
Zo blijft de fraaie gevel met Haagse stijlkenmerken goed zichtbaar. De prominente entree en kenmerkende wachtruimtes blijven eveneens bestaan. De woontoren, die als het ware boven het oude badhuis wordt gebouwd, wordt van afstand een herkenbare eyecatcher. De bij oude Hengeloërs zo herkenbare letters ‘Badhuis’ prijken straks trots op het gebouw. Door de transparante tussenlaag, tussen het bestaande badhuis en de nieuw te bouwen verdiepingen erboven, blijven de contouren van het bestaande gebouw goed zichtbaar. Fraaie details in de gevel en in het metselwerk worden geaccentueerd, waardoor een warm woongebouw ontstaat.

Een bijzondere plek om te wonen
“Het badhuis in Hengelo is een uniek gebouw. Het zou ontzettend zonde zijn om dat nog verder te laten verloederen. Onze kracht zit in het maken van comfortabele woonplekken. Bij Kormelink zijn we ervan overtuigd dat het oude badhuis straks een plek wordt waar veel mensen graag willen wonen. Want wonen in een nieuwe appartement mét historie; wie wil dat nou niet?”, geeft Remco aan.

Onderdeel van plan ‘Wemenpark’
De renovatie van het Badhuis en de nieuwbouw van de appartementen maakt deel uit van plan ‘Wemenpark’. In dit plan wordt ook de Dr. Ariënsschool voor het grootste deel behouden en gerestaureerd. Daarnaast zijn er plannen om in totaal nog eens achttien appartementen te realiseren in drie woonlagen in een nieuw ‘parkgebouw’.

Meer weten? Ga dan naar www.wemenpark.nl. De verkoop van de appartementen start binnenkort via Dekkers Garantiemakelaars en Thoma Post Makelaars.