Start bouw Marktzicht in Haaksbergen

In Haaksbergen starten we binnenkort met de bouw van Marktzicht met daarin veertien appartementen boven een nieuwe horecazaak. Het gebouw is Marktzicht genoemd vanwege de ligging direct aan de Markt. Voordat we met de bouwwerkzaamheden beginnen, vinden er eerst nog archeologische opgravingen plaats. Eerder archeologisch onderzoek wees al uit dat er archeologisch waardevolle objecten (zoals een oude fundering) in de grond liggen. Binnenkort worden deze opgegraven.

In het pand komen in totaal vier verdiepingen met veertien huurappartementen en horeca op de begane grond. De appartementen verschillen van indeling en grootte en zijn vooral bestemd voor 1- á 2-persoons huishoudens. De verwachting is dat we het gebouw in het voorjaar van 2020 opleveren. De gesprekken voor de invulling van de benedenverdieping met horeca zijn al volop gaande.

“Met de bouw van het pand aan de Markt wordt het Haaksbergse centrum weer een stukje fraaier”, zegt wethouder Ruimte Jan-Herman Scholten van de gemeente Haaksbergen. Dat beaamt collega-wethouder Louis Koopman, binnen het college verantwoordelijk voor het Actieplan Centrum. “Samen met ondernemers doen we er alles aan om het centrum zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bezoekers. Deze ontwikkeling helpt daar natuurlijk bij”, aldus Koopman.

Onderstaande de beelden van de waardevolle archeologische objecten.